IVA y Transporte incluido

Vinets historia sedan antiken

Visste du att vin är en av mänsklighetens äldsta och mest uppskattade drycker? Låt mig ta dig på en rundtur genom historien om denna fantastiska drink!

Om vi ​​går tillbaka till dess äldsta rötter finner vin sitt ursprung för tusentals år sedan i Mesopotamien och Egypten. Faktum är att det första beviset på vinproduktion går tillbaka till omkring 6000 f.Kr. Forntida civilisationer betraktade vin som en gåva från gudarna och använde det i religiösa ceremonier och ritualer.

Det var dock inte förrän i antikens Grekland och Rom som vinkulturen nådde sin höjdpunkt. Grekerna hade en vingud som hette Dionysos, medan romarna vördade Bacchus. Båda var en slags befriande gud som tillät dem att koppla av från sitt normala medvetandetillstånd, genom musik, extas och, naturligtvis, vin. Båda civilisationerna främjade vinodling och utökade kunskapen om produktion och konsumtion av vin.
När de grekiska och romerska riken expanderade tog de naturligtvis med sig sin egen kultur till de olika territorierna de ockuperade och överförde sina läror om vin till nya regioner. Vin blev en integrerad del av kosten och ekonomin i olika delar av världen, från Europa till Mellanöstern.

Under medeltiden spelade munkar och religiösa ordnar en avgörande roll för att bevara vingårdar och göra vin. Med tanke på att vattnet inte var av bra kvalitet och var en källa till infektioner och sjukdomar som pesten, som ödelade en stor del av befolkningen, gjorde detta vin praktiskt taget till den mest konsumerade drycken under medeltiden. Det mesta av konsumtionen av vin kom från klostren och klostren, soldater, arbetare och tjänare. Till detta kommer vinets viktiga roll i den kristna liturgin, en central kulturhändelse i samhället på den tiden.

Med ankomsten av renässansen gjordes viktiga framsteg inom vinframställning, inklusive klassificeringen av viner efter deras kvalitet. Den omättliga nyfikenhet som kännetecknar denna historiska period var den mest kraftfulla motorn för dess utveckling, vilket fick de mest intresserade att fördjupa sig i vinodling och konsten att göra vin.

Under 1400- och 1500-talen tog europeiska upptäcktsresande med sig vinrankor till nyupptäckta länder, som Amerika och Australien. Dessa regioner började utveckla sin egen vinframställningstradition, vilket gav upphov till den nuvarande mångfalden av viner i världen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
No products in the cart.