IVA y Transporte incluido

Början av ursprungsbeteckningen Ribera del Duero

Ursprungsbeteckningen Ribera del Duero är en välkänd vinregion i Spanien som ligger i Duero-flodbassängen, i den autonoma regionen Castilla y León. Historien om hur denna ursprungsbeteckning började går tillbaka till mitten av 1800-talet.

På den tiden hade Ribera del Duero-regionen redan en djupt rotad vinframställningstradition, med vingårdar planterade på sluttningarna av floden Duero. Det var dock inte förrän i mitten av 1900-talet när viktiga förändringar skedde som ledde till att ursprungsbeteckningen skapades.

På 1970-talet började en grupp vinodlare och vinodlare i området bli medvetna om kvaliteten och potentialen hos de viner som produceras i Ribera del Duero. De insåg att de hade exceptionella naturliga förhållanden, som det extrema kontinentala klimatet, höjden och de kalkrika jordarna, som var idealiska för odling av vinstockar och produktion av högkvalitativa viner.

Dessa vinodlare och vinmakare gick samman för att etablera en ursprungsbeteckning som skulle skydda och främja Ribera del Duero-viner. De arbetade med den geografiska avgränsningen av området och fastställde de kvalitets- och utarbetningskriterier som vinerna måste uppfylla för att bära ursprungsbeteckningen Ribera del Duero.

1982 beviljades ursprungsbeteckningen Ribera del Duero officiellt av det spanska jordbruksministeriet. Detta innebar ett juridiskt erkännande av regionen och kvaliteten på dess viner.

Sedan dess har ursprungsbeteckningen Ribera del Duero upplevt stor tillväxt och erkännande både nationellt och internationellt. Ribera del Duero-viner har blivit några av de mest uppskattade och uppskattade i Spanien och i världen.

Idag har ursprungsbeteckningen Ribera del Duero strikta regler som övervakar produktionen av viner i regionen. Dessa regler inkluderar exklusiv användning av godkända druvsorter, såsom Tempranillo (lokalt känd som Tinta del País), begränsningar av vingårdsavkastning och minimilagringskrav för viner.

Sammanfattningsvis började ursprungsbeteckningen Ribera del Duero som ett initiativ från vinodlare och vinmakare i regionen på 1970-talet, med syftet att skydda och främja de högkvalitativa viner som produceras i området. Genom sitt ständiga sökande efter excellens och efterlevnad av etablerade regler har Ribera del Duero etablerat sig som en av de mest framstående vinregionerna i Spanien.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
No products in the cart.