Gran Zarcillo de Oro: det högsta vinpriset i Ribera del Duero

Det röda vinet Viyuela Xº Aniversario från Bodegas Viyuela (Ribera del Duero. årgång 2013) vann en Grand Zarcillo de Oro på Zarcillo Awards.

Zarcillo-priserna är ett prestigefyllt erkännande inom den spanska vinindustrin. De arrangeras av Junta de Castilla y León, ett autonomt samhälle i nordvästra Spanien känt för sin vinframställningstradition och kända viner.

Syftet med Zarcillo-priserna är att lyfta fram de spanska vinernas kvalitet och förträfflighet, främja konkurrenskraft och innovation inom vinsektorn, samt främja dess erkännande både nationellt och internationellt.

Zarcillo-pristävlingen genomförs genom en rigorös blindprovning, där en panel av expertprovare utvärderar de deltagande vinerna. Vinerna bedöms i olika kategorier, som rött, vitt, rosé, mousserande viner etc. och guld-, silver- och bronsmedaljer delas ut till viner av högsta kvalitet.

Utöver medaljerna tilldelas Great Golden Zarcillo det vin som får högst poäng i tävlingen, vilket gör det till det bästa vinet i tävlingen.

Zarcillo-priserna är högt värderade i den spanska vinindustrin och deras erkännande anses vara ett kvalitetsstämpel för vinproducenter. De hjälper också till att marknadsföra de prisbelönta vinerna och stärka ryktet för de deltagande vingårdarna både nationellt och internationellt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart