IVA y Transporte incluido

Vinens historie siden oldtiden

Vidste du, at vin er en af ​​menneskehedens ældste og mest værdsatte drikkevarer? Lad mig tage dig med på en tur gennem historien om denne fantastiske drink!

Hvis vi går tilbage til dens ældste rødder, finder vin sin oprindelse for tusinder af år siden i Mesopotamien og Egypten. Faktisk går det første bevis på vinproduktion tilbage til omkring 6000 f.Kr. Gamle civilisationer betragtede vin som en gave fra guderne og brugte den i religiøse ceremonier og ritualer.

Det var dog først i det antikke Grækenland og Rom, at vinkulturen nåede sit højdepunkt. Grækerne havde en vinguddom ved navn Dionysos, mens romerne ærede Bacchus. Begge var en slags befriende gud, der tillod dem at koble af fra deres normale bevidsthedstilstand gennem musik, ekstase og selvfølgelig vin. Begge civilisationer fremmede vindyrkning og udvidede viden om produktion og forbrug af vin.
Efterhånden som det græske og romerske imperium ekspanderede, bragte de naturligvis deres egen kultur med sig til de forskellige områder, de besatte, og videregav deres lære om vin til nye områder. Vin blev en integreret del af kosten og økonomien i forskellige dele af verden, fra Europa til Mellemøsten.

I middelalderen spillede munke og religiøse ordener en afgørende rolle i at bevare vinmarker og lave vin. Da vandet ikke var af god kvalitet og var en kilde til infektioner og sygdomme som pesten, der ødelagde en stor del af befolkningen, gjorde dette vin til praktisk talt den mest forbrugte drik i middelalderen. Det meste af forbruget af vin kom fra klostre og klostre, soldater, arbejdere og tjenere. Hertil kommer vinens vigtige rolle i den kristne liturgi, en central kulturbegivenhed i datidens samfund.

Med ankomsten af ​​renæssancen blev der gjort vigtige fremskridt inden for vinfremstilling, herunder klassificering af vine efter deres kvalitet. Den umættelige nysgerrighed, der kendetegner denne historiske periode, var den mest kraftfulde motor for dens udvikling, hvilket fik de mest interesserede til at dykke ned i vindyrkning og kunsten at lave vin.

I løbet af det 15. og 16. århundrede bragte europæiske opdagelsesrejsende vinstokke til nyopdagede lande, såsom Amerika og Australien. Disse regioner begyndte at udvikle deres egen vinfremstillingstradition, hvilket gav anledning til den nuværende mangfoldighed af vine i verden.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
No products in the cart.