Begyndelsen af ​​Ribera del Duero oprindelsesbetegnelsen

Oprindelsesbetegnelsen Ribera del Duero er en berømt vinregion i Spanien, der ligger i Duero-flodbassinet i det autonome område Castilla y León. Historien om, hvordan denne oprindelsesbetegnelse begyndte, går tilbage til midten af ​​det 19. århundrede.

På det tidspunkt havde Ribera del Duero-regionen allerede en dybt rodfæstet vinfremstillingstradition, med vinmarker plantet på skråningerne af Duero-floden. Det var dog først i midten af ​​det 20. århundrede, da der skete vigtige ændringer, der førte til oprettelsen af ​​oprindelsesbetegnelsen.

I 1970’erne begyndte en gruppe vinbønder og vinbønder i området at blive opmærksomme på kvaliteten og potentialet i de vine, der produceres i Ribera del Duero. De indså, at de havde exceptionelle naturlige forhold, såsom det ekstreme kontinentale klima, højden og de kalkholdige jorder, som var ideelle til dyrkning af vinstokke og produktion af vine af høj kvalitet.

Disse vindyrkere og vinproducenter gik sammen for at etablere en oprindelsesbetegnelse, der skulle beskytte og promovere Ribera del Duero-vine. De arbejdede med den geografiske afgrænsning af området og fastlagde de kvalitets- og udarbejdelseskriterier, som vinene skulle opfylde for at bære oprindelsesbetegnelsen Ribera del Duero.

I 1982 blev oprindelsesbetegnelsen Ribera del Duero officielt givet af det spanske landbrugsministerium. Dette betød en juridisk anerkendelse af regionen og kvaliteten af ​​dens vine.

Siden da har oprindelsesbetegnelsen Ribera del Duero oplevet stor vækst og anerkendelse både nationalt og internationalt. Ribera del Duero vine er blevet nogle af de mest værdsatte og værdsatte i Spanien og i verden.

I dag har Ribera del Duero oprindelsesbetegnelsen strenge regler, der fører tilsyn med produktionen af ​​vine i regionen. Disse regler omfatter eksklusiv brug af godkendte druesorter, såsom Tempranillo (lokalt kendt som Tinta del País), begrænsninger for vinmarksudbytte og minimumskrav til lagring af vine.

Sammenfattende begyndte oprindelsesbetegnelsen Ribera del Duero som et initiativ fra vinbønder og vinproducenter i regionen i 1970’erne med det formål at beskytte og fremme de højkvalitetsvine, der produceres i området. Gennem sin konstante søgen efter ekspertise og overholdelse af etablerede regler, har Ribera del Duero etableret sig som en af ​​de mest fremragende vinregioner i Spanien.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart